Chemiczne i mikrobiologiczne aspekty interakcji żywności i opakowań do żywności / Izabela Steinka.
Material type:
ArticleLanguage: Polish Original language: English NUKAT: xx004726460Inne nry kontrolne:
(OCoLC)1126640130
In:
Caruso, Giorgia. Autor Chemia materiałów opakowaniowych. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017. Strony 101-131Summary: Materiały do produkcji opakowań jako źródło mikroflory w żywności, wskaźnik przeżywalności mikroorganizmów na powierzchni różnych materiałów do pakowania, adhezja i powstawanie biofilmów na powierzchni opakowań, wpływ uszkodzeń opakowania na zachowanie mikroorganizmów, czynniki determinujące przenikanie drobnoustrojów w środowisku płynnym i gazowym, określenie minimalnych pęknieć dla przenikania drobnoustrojów przez opakowanie, interakcje mikroorganizmów z opakowaniami, przewidywanie trwałości materiałów do opakowań.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronach 127-131.
Materiały do produkcji opakowań jako źródło mikroflory w żywności, wskaźnik przeżywalności mikroorganizmów na powierzchni różnych materiałów do pakowania, adhezja i powstawanie biofilmów na powierzchni opakowań, wpływ uszkodzeń opakowania na zachowanie mikroorganizmów, czynniki determinujące przenikanie drobnoustrojów w środowisku płynnym i gazowym, określenie minimalnych pęknieć dla przenikania drobnoustrojów przez opakowanie, interakcje mikroorganizmów z opakowaniami, przewidywanie trwałości materiałów do opakowań.
Tekst tłumaczony z języka angielskiego.
