MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
pole stałej długości |
01367cam a2200265 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
control field |
zz2003827145 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO |
control field |
NUKAT |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
control field |
20241231102440.0 |
008 - DANE KONTROLNE (POLA STAŁEJ DŁUGOŚCI) |
pole stałej długości |
030520s1863 li | |00| ||pol|c |
035 ## - NUMER SYSTEMOWY REKORDU |
Numer systemowy |
(OCoLC)749209912 |
040 ## - INSTYTUCJA SPORZĄDZAJĄCA REKORD |
Instytucja, która przygotowała dane do khw |
KR 197/JMK |
Instytucja, która wprowadziła rekord |
KR 197/JMK |
Instytucja, która zmodyfikowała rekord |
KR 197/RA |
-- |
KR 197/RRs |
-- |
TOR U/WS |
100 1# - HASŁO GŁÓWNE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Zawadzka, Wincenta. |
9 (RLIN) |
16202 |
245 10 - STREFA TYTUŁU I OZNACZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI |
Tytuł |
Kucharka litewska : |
Ciąg dalszy tytułu |
zawierająca przepisy gruntowne i jasne, własnem doświadczeniem sprawdzone, sporządzania smacznych, wykwintnych, tanich i prostych rozmaitych rodzajów potraw tak mięsnych jako i postnych, oraz ciast, legumin, lodów, kremów, galaret, konfitur i innych desserowych przysmaków, tudzież rozlicznych apteczkowych zapasów, konserw i rzadszych specjałów : z przydaniem na początku książki dokładnej dyspozycji stołu / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
przez W. A. L. Z. [Zawadzka W. A. L.]. |
250 ## - STREFA WYDANIA |
Oznaczenie wydania |
Wyd. 3 popr. i znacznie pomnożone. |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. |
Miejsce wydania |
Wilno : |
Nazwa wydawcy |
Nakł. Autorki, |
Data wydania |
1863. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Określenie formy dokumentu i/lub objętość |
XXVIII, 519 s. ; |
Wymiary |
20 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
txt |
Źródło |
rdacontent |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Tryb odtwarzania |
Bez urządzenia pośredniczącego |
Kod typu mediów |
n |
Źródło |
rdamedia |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
Źródło |
rdacarrier |
500 ## - UWAGA OGÓLNA |
Uwaga ogólna |
Estr XIX. - 1880, t. 5, s. 248. |
530 ## - UWAGA DOTYCZĄCA INNEJ DOSTĘPNEJ POSTACI FIZYCZNEJ |
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej dokumentu |
Dostępne również w formie elektronicznej. |
650 #7 - HASŁO PRZEDMIOTOWE - NAZWA POSPOLITA |
Nazwa pospolita lub nazwa geograficzna jako element wprowadzający |
Kuchnia litewska. |
Source of heading or term |
kaba |
9 (RLIN) |
82870 |
856 41 - LOKALIZACJA I SPOSÓB DOSTĘPU DO DOKUMENTU ELEKTRONICZNEGO |
Jednolity Identyfikator Zasobu (URI) |
<a href="http://www.pbc.rzeszow.pl/publication/9072">http://www.pbc.rzeszow.pl/publication/9072</a> |
Uwaga publiczna |
Wyd. z 1874 r. |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) |
Koha item type |
Książki |
Wypożyczenia Koha - wszystkie egzemplarze |
0 |