Baner ze zdjęciem biblioteki

Żywnościowe produkty tradycyjne i regionalne jako kulturowy walor turystyczny Podkarpacia : analiza na przykładzie dziedzictwa kulinarnego powiatu łańcuckiego / Łukasz Stokłosa, Jan Krupa.

By: Contributor(s): Material type: ArticleArticleLanguage: Polish Summary language: English Other title:
  • Traditional and regional food products as a cultural value of Podkarpackie Province : the analysis of the example of Łańcut District’s culinary heritage [Other title]
In: Kreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego S. 393-415Summary: Zakres i treść: położenie i walory powiatu łańcuckiego, dziedzictwo kulinarne powiatu łańcuckiego, formy promocji dziedzictwa kulturowego w powiecie łańcuckim, wyniki badań - wywiady z wytwórcami produktów regionalnych i tradycyjnych, zainteresowanie punktów gastronomicznych produktami regionalnymi na podstawie przeprowadzonych wywiadów, wnioski z przeprowadzonych badań.
No physical items for this record

Tyt. nagł.

Bibliogr. s. 414-415.

Zakres i treść: położenie i walory powiatu łańcuckiego, dziedzictwo kulinarne powiatu łańcuckiego, formy promocji dziedzictwa kulturowego w powiecie łańcuckim, wyniki badań - wywiady z wytwórcami produktów regionalnych i tradycyjnych, zainteresowanie punktów gastronomicznych produktami regionalnymi na podstawie przeprowadzonych wywiadów, wnioski z przeprowadzonych badań.

Streszcz. ang.