Baner ze zdjęciem biblioteki

Tradycyjne i regionalne potrawy w menu obiektów gastronomiczno-turystycznych Podkarpacia / Leokadia Drobnica, Jan Krupa.

By: Contributor(s): Material type: ArticleArticleLanguage: Polish Summary language: English Other title:
  • Traditional and regional dishes on the menu of catering and tourist premises of the Podkarpacie [Other title]
In: Kreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego S. 373-391Summary: Zakres i treść: podkarpacki rynek produktów tradycyjnych i regionalnych oraz preferencje konsumentów, wprowadzenie do korzeni kuchni regionu podkarpackiego, potencjał potraw regionalnych oraz tworzenie menu, charakterystyka typowych surowców, produktów i potraw regionu, zasady sporządzania i podawania potraw tradycyjnych i regionalnych, oczekiwania gościa/turysty wobec obiektów gastronomiczno-turystycznych, odżywcze i zdrowotne aspekty żywności tradycyjnej i regionalnej.
No physical items for this record

Tyt. nagł.

Bibliogr. s. 389-391.

Zakres i treść: podkarpacki rynek produktów tradycyjnych i regionalnych oraz preferencje konsumentów, wprowadzenie do korzeni kuchni regionu podkarpackiego, potencjał potraw regionalnych oraz tworzenie menu, charakterystyka typowych surowców, produktów i potraw regionu, zasady sporządzania i podawania potraw tradycyjnych i regionalnych, oczekiwania gościa/turysty wobec obiektów gastronomiczno-turystycznych, odżywcze i zdrowotne aspekty żywności tradycyjnej i regionalnej.

Streszcz. ang.