Baner ze zdjęciem biblioteki

Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności.

Material type: TextTextLanguage: Polish Summary language: English Series: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; z. 569Analytics: Show analyticsPublication details: Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011.Description: 300 s. : il. ; 24 cmContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Carrier type:
  • Wolumin
Other title:
  • Modern trends in the industrial food production [Other title]
Subject(s):
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna M-20 (Browse shelf(Opens below)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej 1000117685
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia WBiO Y-28 (Browse shelf(Opens below)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WBiO 1000117686
Total holds: 0

Tyt. wg okł.

Bibliogr. przy pracach.

Streszcz., wprow., spis treści również w jęz. ang.

Emisja akustyczna zarejestrowana różnymi sensorami podczas łamania ciastek / Agata Marzec, Hanna Kowalska, Tomasz Ziółkowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 201-207 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 201-207
Availability: (2)
Instrumenty jakości w produkcji pierwotnej, a zdrowotność i bezpieczeństwo mleka surowego / Sławomir Stec, Jolanta Baran, Małgorzata Źródło-Loda. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 229-241 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 229-241
Availability: (2)
Ocena jakości mikrobiologicznej mięsa ślimaków (Helix aspersa Müller) po wstępnym przetworzeniu oraz jej zmiany w trakcie przechowywania zamrażalniczego / Zbigniew Walczak, Ewa Czerwińska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 285-292 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 285-292
Availability: (2)
Ocena mikrobiologiczna jednodniowych soków marchwiowo-selerowych / Iwona Gientka, Angelika Brun. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 85-91 In: 7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 85-91
Availability: (2)
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego świeżych, niepasteryzowanych, wyciskanych soków owocowych i warzywnych dostępnych w handlu / Barbara Sokołowska, Marta Chotkiewicz, Jolanta Niezgoda, Agnieszka Dekowska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 219-228 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 219-228
Availability: (2)
Pojemność przeciwutleniająca wybranych soków rynkowych / Bartosz Kruszewski, Adam Szymanowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 183-189 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 183-189
Availability: (2)
Porównanie spożycia składników odżywczych przez diabetyków na podstawie jadłospisów szpitalnych / Patrycja Komolka, Danuta Górecka. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 145-152 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 145-152
Availability: (2)
Postrzeganie konsumenckie jakości produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego na podstawie wyników badań jakościowych / Marta Sajdakowska, Krystyna Gutkowska, Sylwia Żakowska-Biemans, Iwona Kowalczuk. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 209-218 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 209-218
Availability: (2)
Próba doboru właściwej ilości inokulum wprowadzanego do medium hodowlanego w aspekcie najwyższej aktywności lipolitycznej płynu pohodowlanego / Jolanta Krzyczkowska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 191-200 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 191-200
Availability: (2)
Przewodność elektryczna właściwa jako parametr stopnia dezintegracji komórek tkanki miąższu jabłka poddatnego działaniu pulsacyjnego pola elektrycznego / Artur Wiktor, Dorota Witrowa-Rajchert, Tadeusz Chudoba. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 293-300 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 293-300
Availability: (2)
Skład frakcji tłuszczowej wybranych produktów przekąskowych / Dorota Derewiaka, Justyna Górska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 61-72 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 61-72
Availability: (2)
Sok z buraków cukrowych jako surowiec do otrzymywania etanolu / Radosław Gruska, Maciej Stanisz, Stanisław Wawro, Jan Iciek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 93-102 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 93-102
Availability: (2)
Spożycie wymienników węglowodanowych oraz błonnika pokarmowego i jego frakcji przez diabetyków na podstawie jadłospisów szpitalnych / Patrycja Komolka, Danuta Górecka. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 153-160 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 153-160
Availability: (2)
Właściwości fizyko-chemiczne i sensoryczne chrupek pszennych smażonych w olejach wysokooleinowych / Ewa Górnicka, Agnieszka Kita. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 103-111 In: 7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 103-111
Availability: (2)
Właściwości fizyko-chemiczne jogurtów otrzymanych z dodatkiem prebiotyków / Waldemar Gustaw. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 113-120 In: 7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 113-120
Availability: (2)
Właściwości rekonstytucyjne suszonych próżniowo truskawek / Agnieszka Ciurzyńska, Monika Janowicz, Dariusz Piotrowski, Wanda Pomarańska-Łazuka, Iwona Sitkiewicz, Andrzej Lenart. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 21-34 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 21-34
Availability: (2)
Wpływ metody suszenia próżniowego na proces rehydracji wysuszonych truskawek / Dariusz Piotrowski, Anita Godlewska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 251-263 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 251-263
Availability: (2)
Wpływ procesu prażenia na zanieczyszczenie kaw robusta wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą GC-MS / Marta Ciecierska, Mieczysław Obiedziński. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 17-19 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 17-19
Availability: (2)
Wpływ przepływu roztworu osmotycznego o ruchu laminarnym i innych warunków procesu na odwadniania osmotyczne jabłek / Hanna Kowalska, Agata Marzec, Justyna Kuniewicz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 161-172 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 161-172
Availability: (2)
Wpływ przygotowania surowca i sposobu suszenia na jakość sensoryczną suszu truskawkowego / Dariusz Piotrowski, Eliza Kostyra, Andrzej Lenart. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 265-275 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 265-275
Availability: (2)
Wpływ składu surowcowego na wybrane właściwości fizyczne filmów sojowych / Sabina Galus, Przemysław Zieliński, Andrzej Lenart. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 73-83 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 73-83
Availability: (2)
Wpływ stopnia zagęszczenia soków truskawkowych na zmiany wybranych wyróżników jakościowych podczas przechowywania / Stanisław Kalisz, Marta Mitek, Andrzej Cendrowski, Magdalena Leśkiewicz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 131-144 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 131-144
Availability: (2)
Wpływ temperatury suszenia na aktywność przeciwutleniającą pędów i liści morwy białej (Morus alba L.) / Monika Przeor, Ewa Flaczyk. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 277-283 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 277-283
Availability: (2)
Wybrane prozdrowotne składniki czekolady / Bartosz Kruszewski, Ewelina Markiewicz, Mieczysław Obiedziński. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 173-181 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 173-181
Availability: (2)
Zmiana składu produktów spożywczych z perspektywy konsumenta / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Justyna Czarnacka-Szymani. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 121-129 In: 7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 121-129
Availability: (2)
Zmiany temperatury w komorach wędzarniczo-parzelniczych podczas procesu wędzenia kiełbasy śląskiej / Monika Sterczyńska, Włodzimierz Dolata, Mariusz S. Kubiak, Elżbieta Piotrowska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 243-250 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 243-250
Availability: (2)
Znaczenie wybranych obszarów zarządzania w produkcji owoców / Eugenia Czernyszewicz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 51-60 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 51-60
Availability: (2)
Znajomość i rozumienie przez konsumentów informacji zawartych na opakowaniu produktów mleczarskich / Ewa Czarniecka-Skubina, Sonia Wojtal, Natalia Zdun, Natalia Brągiel. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction ; Audience: General;
Language: Polish Summary language: English In: Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 35-50 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 35-50
Availability: (2)