Emisja akustyczna zarejestrowana różnymi sensorami podczas łamania ciastek / Agata Marzec, Hanna Kowalska, Tomasz Ziółkowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 201-207
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 201-207
Availability:
(2)
|
Instrumenty jakości w produkcji pierwotnej, a zdrowotność i bezpieczeństwo mleka surowego / Sławomir Stec, Jolanta Baran, Małgorzata Źródło-Loda. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 229-241
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 229-241
Availability:
(2)
|
Ocena jakości mikrobiologicznej mięsa ślimaków (Helix aspersa Müller) po wstępnym przetworzeniu oraz jej zmiany w trakcie przechowywania zamrażalniczego / Zbigniew Walczak, Ewa Czerwińska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 285-292
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 285-292
Availability:
(2)
|
Ocena mikrobiologiczna jednodniowych soków marchwiowo-selerowych / Iwona Gientka, Angelika Brun. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 85-91
In:
7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 85-91
Availability:
(2)
|
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego świeżych, niepasteryzowanych, wyciskanych soków owocowych i warzywnych dostępnych w handlu / Barbara Sokołowska, Marta Chotkiewicz, Jolanta Niezgoda, Agnieszka Dekowska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 219-228
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 219-228
Availability:
(2)
|
Pojemność przeciwutleniająca wybranych soków rynkowych / Bartosz Kruszewski, Adam Szymanowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 183-189
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 183-189
Availability:
(2)
|
Porównanie spożycia składników odżywczych przez diabetyków na podstawie jadłospisów szpitalnych / Patrycja Komolka, Danuta Górecka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 145-152
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 145-152
Availability:
(2)
|
Postrzeganie konsumenckie jakości produktów żywnościowych pochodzenia zwierzęcego na podstawie wyników badań jakościowych / Marta Sajdakowska, Krystyna Gutkowska, Sylwia Żakowska-Biemans, Iwona Kowalczuk. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 209-218
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 209-218
Availability:
(2)
|
Próba doboru właściwej ilości inokulum wprowadzanego do medium hodowlanego w aspekcie najwyższej aktywności lipolitycznej płynu pohodowlanego / Jolanta Krzyczkowska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 191-200
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 191-200
Availability:
(2)
|
Przewodność elektryczna właściwa jako parametr stopnia dezintegracji komórek tkanki miąższu jabłka poddatnego działaniu pulsacyjnego pola elektrycznego / Artur Wiktor, Dorota Witrowa-Rajchert, Tadeusz Chudoba. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 293-300
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 293-300
Availability:
(2)
|
Skład frakcji tłuszczowej wybranych produktów przekąskowych / Dorota Derewiaka, Justyna Górska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 61-72
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 61-72
Availability:
(2)
|
Sok z buraków cukrowych jako surowiec do otrzymywania etanolu / Radosław Gruska, Maciej Stanisz, Stanisław Wawro, Jan Iciek. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 93-102
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 93-102
Availability:
(2)
|
Spożycie wymienników węglowodanowych oraz błonnika pokarmowego i jego frakcji przez diabetyków na podstawie jadłospisów szpitalnych / Patrycja Komolka, Danuta Górecka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 153-160
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 153-160
Availability:
(2)
|
Właściwości fizyko-chemiczne i sensoryczne chrupek pszennych smażonych w olejach wysokooleinowych / Ewa Górnicka, Agnieszka Kita. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 103-111
In:
7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 103-111
Availability:
(2)
|
Właściwości fizyko-chemiczne jogurtów otrzymanych z dodatkiem prebiotyków / Waldemar Gustaw. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 113-120
In:
7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 113-120
Availability:
(2)
|
Właściwości rekonstytucyjne suszonych próżniowo truskawek / Agnieszka Ciurzyńska, Monika Janowicz, Dariusz Piotrowski, Wanda Pomarańska-Łazuka, Iwona Sitkiewicz, Andrzej Lenart. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 21-34
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 21-34
Availability:
(2)
|
Wpływ metody suszenia próżniowego na proces rehydracji wysuszonych truskawek / Dariusz Piotrowski, Anita Godlewska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 251-263
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 251-263
Availability:
(2)
|
Wpływ procesu prażenia na zanieczyszczenie kaw robusta wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą GC-MS / Marta Ciecierska, Mieczysław Obiedziński. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 17-19
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 17-19
Availability:
(2)
|
Wpływ przepływu roztworu osmotycznego o ruchu laminarnym i innych warunków procesu na odwadniania osmotyczne jabłek / Hanna Kowalska, Agata Marzec, Justyna Kuniewicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 161-172
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 161-172
Availability:
(2)
|
Wpływ przygotowania surowca i sposobu suszenia na jakość sensoryczną suszu truskawkowego / Dariusz Piotrowski, Eliza Kostyra, Andrzej Lenart. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 265-275
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 265-275
Availability:
(2)
|
Wpływ składu surowcowego na wybrane właściwości fizyczne filmów sojowych / Sabina Galus, Przemysław Zieliński, Andrzej Lenart. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 73-83
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 73-83
Availability:
(2)
|
Wpływ stopnia zagęszczenia soków truskawkowych na zmiany wybranych wyróżników jakościowych podczas przechowywania / Stanisław Kalisz, Marta Mitek, Andrzej Cendrowski, Magdalena Leśkiewicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 131-144
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 131-144
Availability:
(2)
|
Wpływ temperatury suszenia na aktywność przeciwutleniającą pędów i liści morwy białej (Morus alba L.) / Monika Przeor, Ewa Flaczyk. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 277-283
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 277-283
Availability:
(2)
|
Wybrane prozdrowotne składniki czekolady / Bartosz Kruszewski, Ewelina Markiewicz, Mieczysław Obiedziński. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 173-181
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 173-181
Availability:
(2)
|
Zmiana składu produktów spożywczych z perspektywy konsumenta / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Justyna Czarnacka-Szymani. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 121-129
In:
7 nnas Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 121-129
Availability:
(2)
|
Zmiany temperatury w komorach wędzarniczo-parzelniczych podczas procesu wędzenia kiełbasy śląskiej / Monika Sterczyńska, Włodzimierz Dolata, Mariusz S. Kubiak, Elżbieta Piotrowska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 243-250
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 243-250
Availability:
(2)
|
Znaczenie wybranych obszarów zarządzania w produkcji owoców / Eugenia Czernyszewicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności Strony 51-60
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 51-60
Availability:
(2)
|
Znajomość i rozumienie przez konsumentów informacji zawartych na opakowaniu produktów mleczarskich / Ewa Czarniecka-Skubina, Sonia Wojtal, Natalia Zdun, Natalia Brągiel. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
; Audience:
General;
Language: Polish Summary language: English
In:
Współczesne trendy w przemysłowej produkcji żywności strony 35-50
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 569 (2011), strony 35-50
Availability:
(2)
|