Baner ze zdjęciem biblioteki
Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy / [kom. red. Wacław Leszczyński et al.] ; Instytut Genetyki Roślin PAN w Poznaniu [et al.].

Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: TekstTekstJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Serie: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; z. 557Rekordy analityczne (zawartość): Pokaż rekordy analityczneSzczegóły wydania: Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.Opis: 477 s. : il. ; 24 cmTyp zawartości:
  • Tekst
Tryb odtwarzania:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
  • Wolumin
NUKAT: xx002111231Inne nry kontrolne: (OCoLC)802108024 Inny tytuł:
  • Consumptive and industrial potato and its processing : potato as the factor of agricultural enviroment and food raw material [Inny tytuł]
Tematy:
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Numer kopii Status Kod kreskowy
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna M-20 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej 1000112718
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia WTŻ Y-40 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) 2 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WTŻ 1000112719
Liczba zamówień: 0

Tyt. wg okł.

Materiały konf.

Bibliogr. przy pracach.

Streszcz. ang. przy pracach ; wprowadzenie i spis treści pol. i ang.

Białko ziemniaczane jako potencjalny surowiec do wytwarzania koncentratów przyprawowych / Zbyszko Lubiewski, Anna Powała, Grażyna Lewandowicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 275-283 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 275-283
Status: (2)
Charakterystyka autochtonicznej mikroflory wycierki ziemniaczanej / Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Emilia Sawicka, Marcin Kubiak, Grażyna Lewandowicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 455-466 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 455-466
Status: (2)
Cultivation of organic potatoes with the use of mulching materials / Petr Dvořák, Jaroslav Tomášek, Karel Hamouz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: angielski Język streszczenia: polski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 95-102 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 95-102
Status: (2)
Czynniki ograniczające kiełkowanie ziemniaków podczas przechowywania / Zbigniew Czerko, Kazimiera Zgórska, Magdalena Grudzińska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 243-252 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 243-252
Status: (2)
Differences in the content of major antioxidants contained in potatoes with various coloured tuber flesh / Karel Hamouz, Jaromír Lachman, Petr Dvořák, Kateřina Hejtmánková, Josef Vacek. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 253-260 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 253-260
Status: (2)
Effect of mechanical injury on the variations of the quality of five cultivars of potato tubers / Honorata Danilčenko, Elvyra Jarienė, Rima Pranaitienė. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: angielski Język streszczenia: polski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 229-239 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 229-239
Status: (2)
Grzyby izolowane z sucho gnijących bulw ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym i integrowanym / Leszel Lenc, Czesław Sadowski, Wojciech Nowacki. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 145-154 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 145-154
Status: (2)
Grzyby zasiedlające bulwy ziemniaka nawożonego dolistnie nawozami wieloskładnikowymi / Bożena Cwalina-Ambroziak, Bożena Bogucka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 155-162 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 155-162
Status: (2)
High/low temperature and exposure time impact on potato tuber germination / Živilë Juknevičienë, Egidija Venskutonienë, Anna Pęksa. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: angielski Język streszczenia: polski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 111-118 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 111-118
Status: (2)
Koszty i ekonomiczne efekty różnych metod odchwaszczania plantacji ziemniaka / Krystyna Zarzecka, Marek Gugała. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 77-83 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 77-83
Status: (2)
Kształtowanie się wydajności roślin ziemniaka pod wpływem zabiegów pielęgnacyjnych / Marek Gugała, Krystyna Zarzecka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 85-93 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 85-93
Status: (2)
Ocena przydatności wycierki ziemniaczanej w wytwarzaniu półproduktu do fermentacji etanolowej / Wojciech Białas, Mariusz Lesiecki, Katarzyna Leja, Grażyna Lewandowicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 467-477 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 467-477
Status: (2)
Oddziaływanie insektycydów nowej generacji na cechy kulinarne ziemniaków / Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Anna Milewska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 201-208 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 201-208
Status: (2)
Określenie przydatności przesiewacza AS 200 firmy Retsch do frakcjonowania skrobi ziemniaczanej / Ewa Tomaszewska-Ciosk, Antoni Golachowski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 319-329 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 319-329
Status: (2)
Określenie właściwości kapsułek ze skrobi ekstrudowanej pod kątem ich wykorzystania do unieruchamiania drożdży / Wioletta Drożdż, Tomasz Boruczkowski, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Hanna Boruczkowska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 435-446 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 435-446
Status: (2)
Opracowanie i porównanie metod oznaczania wydajności hydrolizy skrobi / Roman Zielonka, Leszek Jarosławski, Lucyna Słomińska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 423-433 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 423-433
Status: (2)
Otrzymywanie etanolu z odpadowego granulatu ziemniaczanego / Joanna Kawa-Rygielska, Anna Pęksa. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 447-453 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 447-453
Status: (2)
Plonowanie roślin ziemniaka w zależności od wielkości zastosowanej dawki promieniowania mikrofalowego / Tomasz Jakubowski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 119-129 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 119-129
Status: (2)
Podsumowanie problemu / Wacław Leszczyński. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 19-29 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 19-29
Status: (2)
Próba enzymatycznej transestryfikacji wybranych sacharydów / Tomasz Boruczkowski, Hanna Boruczkowska, Wacław Leszczyński, Wioletta Drożdż, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Anna Żołnierczyk. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 397-408 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 397-408
Status: (2)
Przetwarzanie ziemniaka w gorzelnictwie na spirytus i biopaliwo / Joanna Kawa-Rygielska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 63-73 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 63-73
Status: (2)
Wartość konsumpcyjna bulw ziemniaka nawożonego międzyplonami w środkowo-wschodniej Polsce / Anna Płaza. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 193-199 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 193-199
Status: (2)
Właściwości fizyczne skrobi ziemniaczanej modyfikowanej kwasem oleinowym / Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski, Wacław Leszczyński, Piotr Stencel, Filip Ratajczyk, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Wioletta Drożdż. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 371-381 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 371-381
Status: (2)
Właściwości skrobi ziemniaczanej rozsortowanej z zastosowaniem sit / Ewa Tomaszewska-Ciosk, Antoni Golachowski, Wioeltta Drożdż, Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski, Ewa Zdybel. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 331-343 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 331-343
Status: (2)
Właściwości smażonych chrupek otrzymanych z peletów o różnym składzie surowcowym / Anna Pęksa, Ewa Smolarczyk, Joanna Miedzianka, Wioletta Drożdż. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 305-317 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 305-317
Status: (2)
Wpływ dosuszania czipsów w procesie otrzymywania na ich właściwosci podczas przechowywania / Agnieszka Kita, Agnieszka Tajner-Czopek, Grazyna Lisińska, Ewa Płuciennik, Katarzyna Popiela-Kukuś. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 285-294 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 285-294
Status: (2)
Wpływ insektycydów na wybrane elementy składu chemicznego bulw ziemniaka jadalnego / Marek Gugała, Krystyna Zarzecka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 209-217 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 209-217
Status: (2)
Wpływ niektórych czynników na powstawanie uszkodzeń mechanicznych bulw ziemniaka / Urszula Prośba-Białczyk, Bartłomiej Spyrka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 173-182 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 173-182
Status: (2)
Wpływ parametrów wygrzewania i ciśnienia na generowanie rodników w skrobi ziemniaczanej / Aldona Krupska, Lucyna Słomińska, Leszek Jarosławski, Roman Zielonka, Andrzej B. Więckowski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 345-358 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 345-358
Status: (2)
Wpływ pochodzenia botanicznego skrobi na strawność produktu dietetycznego otrzymywanego metodą wysokociśnieniowej homogenizacji / Joanna Le Thanh-Blicharz, Celina Mikołajewska, Grażyna Lewandowicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 359-370 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 359-370
Status: (2)
Wpływ sposobu uprawy roli na niektóre cechy trzech odmian ziemniaka / Barbara Krzysztofik. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 183-192 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 183-192
Status: (2)
Wpływ stopnia podstawienia skrobi utlenionych i acetylowanych na ich właściwości funkcjonalne / Zuzanna Małyszek, Katarzyna Kowalczyk, Ewa Szczepanik, Grażyna Lewandowicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 409-422 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 409-422
Status: (2)
Wpływ temperatury smażenia na zawartość akrylamidu w produktach ziemniaczanych / Agnieszka Tajner-Czopek, Grazyna Lisińska, Agnieszka Kita, Elżbieta Rytel, Anna Pęksa. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 295-304 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 295-304
Status: (2)
Wpływ wsiewek międzyplonowych i słomy jęczmiennej na plon i strukturę plonu ziemniaka jadalnego / Anna Płaza, Feliks Ceglarek, Barbara Gąsiorowska, Milena Anna Królikowska, Małgorzata Próchnicka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 103-110 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 103-110
Status: (2)
Wybrane substancje odżywcze i antyżywieniowe ziemniaka i zmiany ich zawartości podczas przetwarzania na produkty spożywcze / Elżbieta Rytel. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 43-61 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 43-61
Status: (2)
Wybrane właściwości estrów frakcjonowanej skrobi ziemnaiczanej i kwasu oleinowego / Hanna Boruczkowska, Wacław Leszczyński, Tomasz Boruczkowski, Filip Ratajczyk, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Ewa Zdybel, Wioletta Drożdż, Piotr Stencel. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 383-395 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 383-395
Status: (2)
Zastosowanie przemysłowego soku ziemniaczanego do otrzymywania preparatów białka acylowanego / Joanna Miedzianka, Anna Pęksa, Ewa Smolarczyk. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 261-273 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 261-273
Status: (2)
Zawartość sacharydów w bulwach ziemniaka w zależności od niektórych zabiegów agrotechnicznych / Marek Gugała, Krystyna Zarzecka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 219-228 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 219-228
Status: (2)
Zdrowotność bulw ziemniaka nawożonego dolistnie nawozami wieloskładnikowymi mikroelementowymi / Bożena Cwalina-Ambroziak, Bożena Bogucka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 163-172 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 163-172
Status: (2)
Ziemniak w racjonalnym płodozmianie / Leszek Kordas, Marta Jabłońska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.. Strony 33-42 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 33-42
Status: (2)
Zmiany w ilości substancji aktywnych stosowanych w ochronie ziemniaka w Polsce i implikacje dla środowiska / Ewa Matyjaszczyk, Joanna Sobczak. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy. Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010. Strony 131-143 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 557 (2010), strony 131-143
Status: (2)