Białko ziemniaczane jako potencjalny surowiec do wytwarzania koncentratów przyprawowych / Zbyszko Lubiewski, Anna Powała, Grażyna Lewandowicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 275-283
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 275-283
Availability:
(2)
|
Charakterystyka autochtonicznej mikroflory wycierki ziemniaczanej / Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Emilia Sawicka, Marcin Kubiak, Grażyna Lewandowicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 455-466
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 455-466
Availability:
(2)
|
Cultivation of organic potatoes with the use of mulching materials / Petr Dvořák, Jaroslav Tomášek, Karel Hamouz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: English Summary language: Polish
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 95-102
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 95-102
Availability:
(2)
|
Czynniki ograniczające kiełkowanie ziemniaków podczas przechowywania / Zbigniew Czerko, Kazimiera Zgórska, Magdalena Grudzińska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 243-252
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 243-252
Availability:
(2)
|
Differences in the content of major antioxidants contained in potatoes with various coloured tuber flesh / Karel Hamouz, Jaromír Lachman, Petr Dvořák, Kateřina Hejtmánková, Josef Vacek. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 253-260
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 253-260
Availability:
(2)
|
Effect of mechanical injury on the variations of the quality of five cultivars of potato tubers / Honorata Danilčenko, Elvyra Jarienė, Rima Pranaitienė. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: English Summary language: Polish
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 229-239
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 229-239
Availability:
(2)
|
Grzyby izolowane z sucho gnijących bulw ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym i integrowanym / Leszel Lenc, Czesław Sadowski, Wojciech Nowacki. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 145-154
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 145-154
Availability:
(2)
|
Grzyby zasiedlające bulwy ziemniaka nawożonego dolistnie nawozami wieloskładnikowymi / Bożena Cwalina-Ambroziak, Bożena Bogucka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 155-162
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 155-162
Availability:
(2)
|
High/low temperature and exposure time impact on potato tuber germination / Živilë Juknevičienë, Egidija Venskutonienë, Anna Pęksa. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: English Summary language: Polish
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 111-118
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 111-118
Availability:
(2)
|
Koszty i ekonomiczne efekty różnych metod odchwaszczania plantacji ziemniaka / Krystyna Zarzecka, Marek Gugała. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 77-83
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 77-83
Availability:
(2)
|
Kształtowanie się wydajności roślin ziemniaka pod wpływem zabiegów pielęgnacyjnych / Marek Gugała, Krystyna Zarzecka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 85-93
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 85-93
Availability:
(2)
|
Ocena przydatności wycierki ziemniaczanej w wytwarzaniu półproduktu do fermentacji etanolowej / Wojciech Białas, Mariusz Lesiecki, Katarzyna Leja, Grażyna Lewandowicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 467-477
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 467-477
Availability:
(2)
|
Oddziaływanie insektycydów nowej generacji na cechy kulinarne ziemniaków / Krystyna Zarzecka, Marek Gugała, Anna Milewska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 201-208
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 201-208
Availability:
(2)
|
Określenie przydatności przesiewacza AS 200 firmy Retsch do frakcjonowania skrobi ziemniaczanej / Ewa Tomaszewska-Ciosk, Antoni Golachowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 319-329
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 319-329
Availability:
(2)
|
Określenie właściwości kapsułek ze skrobi ekstrudowanej pod kątem ich wykorzystania do unieruchamiania drożdży / Wioletta Drożdż, Tomasz Boruczkowski, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Hanna Boruczkowska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 435-446
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 435-446
Availability:
(2)
|
Opracowanie i porównanie metod oznaczania wydajności hydrolizy skrobi / Roman Zielonka, Leszek Jarosławski, Lucyna Słomińska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 423-433
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 423-433
Availability:
(2)
|
Otrzymywanie etanolu z odpadowego granulatu ziemniaczanego / Joanna Kawa-Rygielska, Anna Pęksa. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 447-453
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 447-453
Availability:
(2)
|
Plonowanie roślin ziemniaka w zależności od wielkości zastosowanej dawki promieniowania mikrofalowego / Tomasz Jakubowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 119-129
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 119-129
Availability:
(2)
|
Podsumowanie problemu / Wacław Leszczyński. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 19-29
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 19-29
Availability:
(2)
|
Próba enzymatycznej transestryfikacji wybranych sacharydów / Tomasz Boruczkowski, Hanna Boruczkowska, Wacław Leszczyński, Wioletta Drożdż, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Anna Żołnierczyk. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 397-408
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 397-408
Availability:
(2)
|
Przetwarzanie ziemniaka w gorzelnictwie na spirytus i biopaliwo / Joanna Kawa-Rygielska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 63-73
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 63-73
Availability:
(2)
|
Wartość konsumpcyjna bulw ziemniaka nawożonego międzyplonami w środkowo-wschodniej Polsce / Anna Płaza. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 193-199
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 193-199
Availability:
(2)
|
Właściwości fizyczne skrobi ziemniaczanej modyfikowanej kwasem oleinowym / Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski, Wacław Leszczyński, Piotr Stencel, Filip Ratajczyk, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Wioletta Drożdż. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 371-381
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 371-381
Availability:
(2)
|
Właściwości skrobi ziemniaczanej rozsortowanej z zastosowaniem sit / Ewa Tomaszewska-Ciosk, Antoni Golachowski, Wioeltta Drożdż, Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski, Ewa Zdybel. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 331-343
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 331-343
Availability:
(2)
|
Właściwości smażonych chrupek otrzymanych z peletów o różnym składzie surowcowym / Anna Pęksa, Ewa Smolarczyk, Joanna Miedzianka, Wioletta Drożdż. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 305-317
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 305-317
Availability:
(2)
|
Wpływ dosuszania czipsów w procesie otrzymywania na ich właściwosci podczas przechowywania / Agnieszka Kita, Agnieszka Tajner-Czopek, Grazyna Lisińska, Ewa Płuciennik, Katarzyna Popiela-Kukuś. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 285-294
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 285-294
Availability:
(2)
|
Wpływ insektycydów na wybrane elementy składu chemicznego bulw ziemniaka jadalnego / Marek Gugała, Krystyna Zarzecka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 209-217
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 209-217
Availability:
(2)
|
Wpływ niektórych czynników na powstawanie uszkodzeń mechanicznych bulw ziemniaka / Urszula Prośba-Białczyk, Bartłomiej Spyrka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 173-182
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 173-182
Availability:
(2)
|
Wpływ parametrów wygrzewania i ciśnienia na generowanie rodników w skrobi ziemniaczanej / Aldona Krupska, Lucyna Słomińska, Leszek Jarosławski, Roman Zielonka, Andrzej B. Więckowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 345-358
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 345-358
Availability:
(2)
|
Wpływ pochodzenia botanicznego skrobi na strawność produktu dietetycznego otrzymywanego metodą wysokociśnieniowej homogenizacji / Joanna Le Thanh-Blicharz, Celina Mikołajewska, Grażyna Lewandowicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 359-370
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 359-370
Availability:
(2)
|
Wpływ sposobu uprawy roli na niektóre cechy trzech odmian ziemniaka / Barbara Krzysztofik. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 183-192
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 183-192
Availability:
(2)
|
Wpływ stopnia podstawienia skrobi utlenionych i acetylowanych na ich właściwości funkcjonalne / Zuzanna Małyszek, Katarzyna Kowalczyk, Ewa Szczepanik, Grażyna Lewandowicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 409-422
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 409-422
Availability:
(2)
|
Wpływ temperatury smażenia na zawartość akrylamidu w produktach ziemniaczanych / Agnieszka Tajner-Czopek, Grazyna Lisińska, Agnieszka Kita, Elżbieta Rytel, Anna Pęksa. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 295-304
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 295-304
Availability:
(2)
|
Wpływ wsiewek międzyplonowych i słomy jęczmiennej na plon i strukturę plonu ziemniaka jadalnego / Anna Płaza, Feliks Ceglarek, Barbara Gąsiorowska, Milena Anna Królikowska, Małgorzata Próchnicka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 103-110
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 103-110
Availability:
(2)
|
Wybrane substancje odżywcze i antyżywieniowe ziemniaka i zmiany ich zawartości podczas przetwarzania na produkty spożywcze / Elżbieta Rytel. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 43-61
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 43-61
Availability:
(2)
|
Wybrane właściwości estrów frakcjonowanej skrobi ziemnaiczanej i kwasu oleinowego / Hanna Boruczkowska, Wacław Leszczyński, Tomasz Boruczkowski, Filip Ratajczyk, Ewa Tomaszewska-Ciosk, Ewa Zdybel, Wioletta Drożdż, Piotr Stencel. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 383-395
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 383-395
Availability:
(2)
|
Zastosowanie przemysłowego soku ziemniaczanego do otrzymywania preparatów białka acylowanego / Joanna Miedzianka, Anna Pęksa, Ewa Smolarczyk. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 261-273
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 261-273
Availability:
(2)
|
Zawartość sacharydów w bulwach ziemniaka w zależności od niektórych zabiegów agrotechnicznych / Marek Gugała, Krystyna Zarzecka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 219-228
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 219-228
Availability:
(2)
|
Zdrowotność bulw ziemniaka nawożonego dolistnie nawozami wieloskładnikowymi mikroelementowymi / Bożena Cwalina-Ambroziak, Bożena Bogucka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 163-172
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 163-172
Availability:
(2)
|
Ziemniak w racjonalnym płodozmianie / Leszek Kordas, Marta Jabłońska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 33-42
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 33-42
Availability:
(2)
|
Zmiany w ilości substancji aktywnych stosowanych w ochronie ziemniaka w Polsce i implikacje dla środowiska / Ewa Matyjaszczyk, Joanna Sobczak. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie: Ziemniak jako czynnik środowiska rolniczego i surowiec żywnościowy Strony 131-143
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 557 (2010), strony 131-143
Availability:
(2)
|