Analiza niezawodności myjek butelek z wykorzystaniem drzewa błędów / Henryk Konopko. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 149-157
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 149-157
Availability:
(2)
|
Analiza realizacji standardów w logistyce międzynarodowego transportu zwierząt i szybkopsującej się żywności (ATP) w RP / Zbigniew Burski, Izabela Mijalska-Szewczak. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 47-54
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 47-54
Availability:
(2)
|
Analiza stopnia rozdrobnienia materiałów i mieszanek paszowych w badaniach międzylaboratoryjnych / Sławomir Walczyński. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 361-368
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 361-368
Availability:
(2)
|
Analiza symulacyjna rozkładu prędkości przepływu nośnika dymu w komorze wędzarniczej / Mariusz S. Kubiak, Marek Jakubowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 201-206
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 201-206
Availability:
(2)
|
Analiza wpływu zużycia elementów roboczych rozdrabniacza bijakowego na proces rozdrabniania ziarna pszenicy i jęczmienia / Stanisław Piotr Kwiatkowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 213-219
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 213-219
Availability:
(2)
|
Analiza wybranych cech jakościowych suszu z marchwi w zależności od temperatury płyt grzejnych liofilizatora oraz energochłonność procesu / Andrzej Krzykowski, Stanisław Rudy. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 193-199
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 193-199
Availability:
(2)
|
Aplikacja metody algorytmów genetycznych do optymalizacji wskaźników jakości procesów rozdzielania mieszanin nasiennych / Stanisław Konopka, Dariusz Choszcz, Paweł Wyrzykowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 143-148
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 143-148
Availability:
(2)
|
Badania porównawcze właściwości fizycznych tłuszczy sypkich / Agnieszka Markowska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 221-228
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 221-228
Availability:
(2)
|
Badania procesu ekstruzji mieszanek z udziałem gryki i kukurydzy / Tomasz Żelaziński. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 375-381
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 375-381
Availability:
(2)
|
Energochłonność rozdrabniania ziarna owsa czarnego / Dariusz Dziki, Janusz Laskowski, Dorota Przypek-Ochab, Monika Siastała. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 93-97
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 93-97
Availability:
(2)
|
Kiełkowanie nasion otoczkowanych cebuli w testach laboratoryjnych i polowych / Marek Domoradzki, Wojciech Korpal, Wojciech Weiner. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 77-83
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 77-83
Availability:
(2)
|
Kinetyka procesu suszenia oraz wybrane wyznaczniki jakości mięsa suszonego konwekcyjnie i sublimacyjnie / Adam Kopeć, Łukasz Hubert. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 159-167
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 159-167
Availability:
(2)
|
Komputerowe wspomaganie procesu projektowania cyklonu / Zbigniew Kobus, Mirosław Pastuszak. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 135-141
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 135-141
Availability:
(2)
|
Konstrukcja wałów mieszadeł stosowanych w suszarkach fluidalnych / Andrzej Heim, Marek Tomalczyk. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 113-117
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 113-117
Availability:
(2)
|
Kruchość wołowiny kulinarnej produkowanej w Polsce i za granicą / Marek Cierach, Maciej Borzyszkowski, Agnieszka Wierzbicka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 55-60
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 55-60
Availability:
(2)
|
Modelowanie sterowania maszyn do obróbki ryb z zastosowaniem środków mechatroniki w celu zwiększenia wydajności / Daniel Dutkiewicz, Tadeusz Bil. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 85-91
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 85-91
Availability:
(2)
|
Modelowanie zakresu krioskopowego systemów spożywczych zawierających wybrane hydrokoloidy / Katarzyna Kozłowicz, Franciszek Kluza. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 179-184
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 179-184
Availability:
(2)
|
Nieenzymatyczne brązowienie mięsa opiekanego w zależności od rodzaju obróbki wstępnej / Elżbieta Biller. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 23-28
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 23-28
Availability:
(2)
|
Ocena wartości rzeźnej kurcząt brojlerów odchowywanych w warunkach przemysłowych / Joanna Szaciło. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 355-360
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 355-360
Availability:
(2)
|
Ocena właściwości energetycznych odpadów melisy / Sławomir Obidziński. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 253-262
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 253-262
Availability:
(2)
|
Odkażanie nasion marchwi podchlorynem sodowym / Wojciech Poćwiardowski, Joanna Kaniewska, Marek Domoradzki, Wojciech Korpal. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 279-285
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 279-285
Availability:
(2)
|
Odporoność termiczna nasion fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris) na wygrzewanie w gorącycm powietrzu / Joanna Kaniewska, Marek Domoradzki, Wojciech Korpal. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 127-133
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 127-133
Availability:
(2)
|
Polioptymalizacja warunków mycia rurociągów / Jarosław Diakun, Joanna Piepiórka, Tadeusz Bil. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 69-76
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 69-76
Availability:
(2)
|
Porównanie jakości suszu z papryki, uzyskanego w wyniku konwekcyjnego suszenia / Stanisław Rudy. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 299-304
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 299-304
Availability:
(2)
|
Porównanie tekstury mięsa drobiowego poddanego procesowi uplastyczniania i obróbki termicznej / Mariusz Seńcio, Jarosław Diakun, Aldona Bać. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 323-333
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 323-333
Availability:
(2)
|
Profil kolagenu mięśniowego wybranych surowych i pieczonych elementów wołowiny kulinarnej i jego wpływ na teksturę / Aleksandra Kwiatkowska, Ewa Dąbrowska, Monika Modzelewska-Kapituła. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 207-212
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 207-212
Availability:
(2)
|
Retencja olejków eterycznych w liofilizowanych liściach lubczyka (Levisticum officinale KOCH) / Renata Polak, Stanisław Rudy. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
Other title:
- Retencja olejków eterycznych w liofilizowanych liściach lubczyku (Levisticum officinale KOCH)
- Levisticum officinale KOCH
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 293-298
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 293-298
Availability:
(2)
|
Składniki mineralne w produktach ze śledzi i ich znaczenie dla zdrowia / Lucyna Polak-Juszczak. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 287-292
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 287-292
Availability:
(2)
|
Właściwości fizyczne i chemiczne biomasy roślinnej / Stanisław Skonecki, Milena Potręć. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 335-340
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 335-340
Availability:
(2)
|
Wołowina kulinarna z różnych krajów w ocenie konsumenckiej / Marek Cierach, Agnieszka Wierzbicka, Maciej Borzyszkowski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 61-67
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 61-67
Availability:
(2)
|
Wpływ gryki i płatków owsianych na stopień brązowienia ekstrudatów kukurydzianych. Badanie roztworów metanolowych / Elżbieta Biller, Adam Ekielski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 35-40
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 35-40
Availability:
(2)
|
Wpływ gryki i płatków owsianych na właściwości przeciwutleniające ekstrudatów kukurydzianych. Badanie roztworów metanolowych / Elżbieta Biller, Adam Ekielski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 41-45
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 41-45
Availability:
(2)
|
Wpływ obróbki promieniami podczerwonymi na energochłonność procesu rozdrabniania ziarna pszenicy / Goździewska Małgorzata, Dariusz Andrejko, Janusz Laskowski, Zofia Hanusz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 107-112
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 107-112
Availability:
(2)
|
Wpływ obróbki wstępnej karkówki wieprzowej na tworzenie się związków nieenzymatycznego brązowienia rozpuszczalnych w metanolu / Elżbieta Biller. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 29-34
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 29-34
Availability:
(2)
|
Wpływ obróbki wstępnej przed suszeniem na zawartość karotenoidów w suszach z marchwi / Dorota Nowak, Krzysztof Matyjek. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 245-251
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 245-251
Availability:
(2)
|
Wpływ parametrów pracy laboratoryjnego przesiewacza na efektywność procesu separacji / Dariusz Andrejko, Paweł Sobczak, Leszek Rydzak. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 15-21
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 15-21
Availability:
(2)
|
Wpływ prędkości tłoka i stopnia rozdrobnienia surowca na wydajność i energochłonność tłoczenia miazg warzywnych / Rafał Nadulski. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 237-243
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 237-243
Availability:
(2)
|
Wpływ skłądu surowcowego na jakość pasz granulowanych / Kazimierz Zawiślak, Paweł Sobczak, Marian Panasiewicz. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 369-374
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 369-374
Availability:
(2)
|
Wpływ wielkości otwarcia przesłony na rozkład temperatury w wędzarni laboratoryjnej / Paweł Sobczak, Jacek Mazur, Marian Panasiewicz, Kazimierz Zawiślak. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 347-353
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 347-353
Availability:
(2)
|
Wpływ wilgotności na ciśnieniowe zagęszczanie biomasy roślinnej / Stanisław Skonecki, Milena Potręć. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 341-346
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 341-346
Availability:
(2)
|
Wpływ wilgotności na energochłonność przemiału ziarna pszenicy / Leszek Rydzak, Dariusz Andrejko. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 311-315
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 311-315
Availability:
(2)
|
Wpływ wilgotności ziarna wybranych odmian pszenicy na wyciąg mąki / Leszek Rydzak, Dariusz Andrejko. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 317-322
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 317-322
Availability:
(2)
|
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mięsa wołowego / Ryszard Kowalski, Elżbieta Piotrowska, Włodzimierz Dolata. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 169-177
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 169-177
Availability:
(2)
|
Wpływ zamrażania metodami impingement i owiewową modyfikowanego pieczywa drożdżowego na jego jakość / Katarzyna Kozłowicz, Franciszek Kluza. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 185-191
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 185-191
Availability:
(2)
|
Wykorzystanie barwników naturalnych do barwienia płatków owsianych / Marian Panasiewicz, Zofia Hanusz, Mirosław Budoran. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 263-270
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 263-270
Availability:
(2)
|
Wyniki badań skuteczności rozdzielania mieszaniny w tryjerze obiegowym ze stożkową powierzchnią roboczą / Krzysztof Jadwisieńczak, Dariusz Choszcz, Stanisław Konopka. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 119-126
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 119-126
Availability:
(2)
|
Zastosowanie mikrofal do rozmrażania mięsa w masownicy / Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Włodzimierz Dolata. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 271-277
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 271-277
Availability:
(2)
|
Zastosowanie wybranych metod usuwania saponin z powierzchni nasion / Grażyna Gozdecka, Wojciech Weiner, Krzysztof Gęsiński, Joanna Muszyńska. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 99-105
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 99-105
Availability:
(2)
|
Zmiany tekstury smażonego sera twarogowego w zależności od czasu obróbki termincznej / Jacek Mazur. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 229-235
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 229-235
Availability:
(2)
|
Zmiany właściwości fizycznych czosnku podczas sublimacyjnego suszenia / Stanisław Rudy. by
Material type: Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Language: Polish Summary language: English
In:
Postęp w inżynierii żywności Strony 305-310
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 305-310
Availability:
(2)
|