Baner ze zdjęciem biblioteki

Postęp w inżynierii żywności / [kom. red. Józef Grochowicz et.al.] ; Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego SPOMASZ ; Komitet Techniki Rolniczej Polskiej Akademii Nauk ; Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Summary language: English Series: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; 546Analytics: Show analyticsPublication details: Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.Description: 381 s. : il. ; 24 cmContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Carrier type:
  • Wolumin
Other title:
  • Progress in food engineering [Other title]
Subject(s):
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna M-20 (Browse shelf(Opens below)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej 1000108680
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia WBiO Y-28 (Browse shelf(Opens below)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WBiO 1000108681
Total holds: 0

Tyt. wg. okł.

Bibliogr. przy pracach.

Spis treści i streszcz. ang i pol.

Analiza niezawodności myjek butelek z wykorzystaniem drzewa błędów / Henryk Konopko. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 149-157 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 149-157
Availability: (2)
Analiza realizacji standardów w logistyce międzynarodowego transportu zwierząt i szybkopsującej się żywności (ATP) w RP / Zbigniew Burski, Izabela Mijalska-Szewczak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 47-54 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 47-54
Availability: (2)
Analiza stopnia rozdrobnienia materiałów i mieszanek paszowych w badaniach międzylaboratoryjnych / Sławomir Walczyński. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 361-368 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 361-368
Availability: (2)
Analiza symulacyjna rozkładu prędkości przepływu nośnika dymu w komorze wędzarniczej / Mariusz S. Kubiak, Marek Jakubowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 201-206 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 201-206
Availability: (2)
Analiza wpływu zużycia elementów roboczych rozdrabniacza bijakowego na proces rozdrabniania ziarna pszenicy i jęczmienia / Stanisław Piotr Kwiatkowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 213-219 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 213-219
Availability: (2)
Analiza wybranych cech jakościowych suszu z marchwi w zależności od temperatury płyt grzejnych liofilizatora oraz energochłonność procesu / Andrzej Krzykowski, Stanisław Rudy. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 193-199 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 193-199
Availability: (2)
Aplikacja metody algorytmów genetycznych do optymalizacji wskaźników jakości procesów rozdzielania mieszanin nasiennych / Stanisław Konopka, Dariusz Choszcz, Paweł Wyrzykowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 143-148 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 143-148
Availability: (2)
Badania porównawcze właściwości fizycznych tłuszczy sypkich / Agnieszka Markowska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 221-228 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 221-228
Availability: (2)
Badania procesu ekstruzji mieszanek z udziałem gryki i kukurydzy / Tomasz Żelaziński. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 375-381 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 375-381
Availability: (2)
Energochłonność rozdrabniania ziarna owsa czarnego / Dariusz Dziki, Janusz Laskowski, Dorota Przypek-Ochab, Monika Siastała. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 93-97 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 93-97
Availability: (2)
Kiełkowanie nasion otoczkowanych cebuli w testach laboratoryjnych i polowych / Marek Domoradzki, Wojciech Korpal, Wojciech Weiner. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 77-83 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 77-83
Availability: (2)
Kinetyka procesu suszenia oraz wybrane wyznaczniki jakości mięsa suszonego konwekcyjnie i sublimacyjnie / Adam Kopeć, Łukasz Hubert. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 159-167 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 159-167
Availability: (2)
Komputerowe wspomaganie procesu projektowania cyklonu / Zbigniew Kobus, Mirosław Pastuszak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 135-141 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 135-141
Availability: (2)
Konstrukcja wałów mieszadeł stosowanych w suszarkach fluidalnych / Andrzej Heim, Marek Tomalczyk. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 113-117 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 113-117
Availability: (2)
Kruchość wołowiny kulinarnej produkowanej w Polsce i za granicą / Marek Cierach, Maciej Borzyszkowski, Agnieszka Wierzbicka. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 55-60 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 55-60
Availability: (2)
Modelowanie sterowania maszyn do obróbki ryb z zastosowaniem środków mechatroniki w celu zwiększenia wydajności / Daniel Dutkiewicz, Tadeusz Bil. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 85-91 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 85-91
Availability: (2)
Modelowanie zakresu krioskopowego systemów spożywczych zawierających wybrane hydrokoloidy / Katarzyna Kozłowicz, Franciszek Kluza. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 179-184 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 179-184
Availability: (2)
Nieenzymatyczne brązowienie mięsa opiekanego w zależności od rodzaju obróbki wstępnej / Elżbieta Biller. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 23-28 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 23-28
Availability: (2)
Ocena wartości rzeźnej kurcząt brojlerów odchowywanych w warunkach przemysłowych / Joanna Szaciło. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 355-360 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 355-360
Availability: (2)
Ocena właściwości energetycznych odpadów melisy / Sławomir Obidziński. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 253-262 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 253-262
Availability: (2)
Odkażanie nasion marchwi podchlorynem sodowym / Wojciech Poćwiardowski, Joanna Kaniewska, Marek Domoradzki, Wojciech Korpal. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 279-285 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 279-285
Availability: (2)
Odporoność termiczna nasion fasoli zwyczajnej (Phaseolus vulgaris) na wygrzewanie w gorącycm powietrzu / Joanna Kaniewska, Marek Domoradzki, Wojciech Korpal. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English
Other title:
  • Phaseolus vulgaris
In: Postęp w inżynierii żywności Strony 127-133 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 127-133
Availability: (2)
Polioptymalizacja warunków mycia rurociągów / Jarosław Diakun, Joanna Piepiórka, Tadeusz Bil. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 69-76 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 69-76
Availability: (2)
Porównanie jakości suszu z papryki, uzyskanego w wyniku konwekcyjnego suszenia / Stanisław Rudy. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 299-304 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 299-304
Availability: (2)
Porównanie tekstury mięsa drobiowego poddanego procesowi uplastyczniania i obróbki termicznej / Mariusz Seńcio, Jarosław Diakun, Aldona Bać. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 323-333 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 323-333
Availability: (2)
Profil kolagenu mięśniowego wybranych surowych i pieczonych elementów wołowiny kulinarnej i jego wpływ na teksturę / Aleksandra Kwiatkowska, Ewa Dąbrowska, Monika Modzelewska-Kapituła. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 207-212 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 207-212
Availability: (2)
Retencja olejków eterycznych w liofilizowanych liściach lubczyka (Levisticum officinale KOCH) / Renata Polak, Stanisław Rudy. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English
Other title:
  • Retencja olejków eterycznych w liofilizowanych liściach lubczyku (Levisticum officinale KOCH)
  • Levisticum officinale KOCH
In: Postęp w inżynierii żywności Strony 293-298 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 293-298
Availability: (2)
Składniki mineralne w produktach ze śledzi i ich znaczenie dla zdrowia / Lucyna Polak-Juszczak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 287-292 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 287-292
Availability: (2)
Właściwości fizyczne i chemiczne biomasy roślinnej / Stanisław Skonecki, Milena Potręć. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 335-340 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 335-340
Availability: (2)
Wołowina kulinarna z różnych krajów w ocenie konsumenckiej / Marek Cierach, Agnieszka Wierzbicka, Maciej Borzyszkowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 61-67 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 61-67
Availability: (2)
Wpływ gryki i płatków owsianych na stopień brązowienia ekstrudatów kukurydzianych. Badanie roztworów metanolowych / Elżbieta Biller, Adam Ekielski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 35-40 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 35-40
Availability: (2)
Wpływ gryki i płatków owsianych na właściwości przeciwutleniające ekstrudatów kukurydzianych. Badanie roztworów metanolowych / Elżbieta Biller, Adam Ekielski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 41-45 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 41-45
Availability: (2)
Wpływ obróbki promieniami podczerwonymi na energochłonność procesu rozdrabniania ziarna pszenicy / Goździewska Małgorzata, Dariusz Andrejko, Janusz Laskowski, Zofia Hanusz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 107-112 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 107-112
Availability: (2)
Wpływ obróbki wstępnej karkówki wieprzowej na tworzenie się związków nieenzymatycznego brązowienia rozpuszczalnych w metanolu / Elżbieta Biller. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 29-34 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 29-34
Availability: (2)
Wpływ obróbki wstępnej przed suszeniem na zawartość karotenoidów w suszach z marchwi / Dorota Nowak, Krzysztof Matyjek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 245-251 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 245-251
Availability: (2)
Wpływ parametrów pracy laboratoryjnego przesiewacza na efektywność procesu separacji / Dariusz Andrejko, Paweł Sobczak, Leszek Rydzak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 15-21 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 15-21
Availability: (2)
Wpływ prędkości tłoka i stopnia rozdrobnienia surowca na wydajność i energochłonność tłoczenia miazg warzywnych / Rafał Nadulski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 237-243 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 237-243
Availability: (2)
Wpływ skłądu surowcowego na jakość pasz granulowanych / Kazimierz Zawiślak, Paweł Sobczak, Marian Panasiewicz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 369-374 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 369-374
Availability: (2)
Wpływ wielkości otwarcia przesłony na rozkład temperatury w wędzarni laboratoryjnej / Paweł Sobczak, Jacek Mazur, Marian Panasiewicz, Kazimierz Zawiślak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 347-353 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 347-353
Availability: (2)
Wpływ wilgotności na ciśnieniowe zagęszczanie biomasy roślinnej / Stanisław Skonecki, Milena Potręć. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 341-346 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 341-346
Availability: (2)
Wpływ wilgotności na energochłonność przemiału ziarna pszenicy / Leszek Rydzak, Dariusz Andrejko. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 311-315 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 311-315
Availability: (2)
Wpływ wilgotności ziarna wybranych odmian pszenicy na wyciąg mąki / Leszek Rydzak, Dariusz Andrejko. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 317-322 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 317-322
Availability: (2)
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mięsa wołowego / Ryszard Kowalski, Elżbieta Piotrowska, Włodzimierz Dolata. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 169-177 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 169-177
Availability: (2)
Wpływ zamrażania metodami impingement i owiewową modyfikowanego pieczywa drożdżowego na jego jakość / Katarzyna Kozłowicz, Franciszek Kluza. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 185-191 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 185-191
Availability: (2)
Wykorzystanie barwników naturalnych do barwienia płatków owsianych / Marian Panasiewicz, Zofia Hanusz, Mirosław Budoran. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 263-270 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 263-270
Availability: (2)
Wyniki badań skuteczności rozdzielania mieszaniny w tryjerze obiegowym ze stożkową powierzchnią roboczą / Krzysztof Jadwisieńczak, Dariusz Choszcz, Stanisław Konopka. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 119-126 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 119-126
Availability: (2)
Zastosowanie mikrofal do rozmrażania mięsa w masownicy / Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Włodzimierz Dolata. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 271-277 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 271-277
Availability: (2)
Zastosowanie wybranych metod usuwania saponin z powierzchni nasion / Grażyna Gozdecka, Wojciech Weiner, Krzysztof Gęsiński, Joanna Muszyńska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 99-105 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 99-105
Availability: (2)
Zmiany tekstury smażonego sera twarogowego w zależności od czasu obróbki termincznej / Jacek Mazur. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 229-235 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 229-235
Availability: (2)
Zmiany właściwości fizycznych czosnku podczas sublimacyjnego suszenia / Stanisław Rudy. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Postęp w inżynierii żywności Strony 305-310 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 546 (2010), strony 305-310
Availability: (2)