Porównanie jakości wysokotłuszczowych produktów kruchych uzyskanych bez i z dodatkiem środka spulchniającego / Anna Żbikowska, Anna Marcinkiewicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 247-256
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 247-256
Status:
(2)
|
Przyjazna środowisku metoda zmniejszania zanieczyszczenia mikrobiologicznego powierzchni świeżych tuszek drobiowych / Renata Dobrucka, Piotr Konieczny. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 57-63
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 57-63
Status:
(2)
|
Strata składników rozpuszczalnych z wstępnie odwadnianych osmotycznie liofilizowanych truskawek w czasie rehydracji / Dariusz Piotrowski, Andrzej Lenart, Wiktor Berner. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 169-176
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 169-176
Status:
(2)
|
Właściwości reologiczne niskotłuszczowych majonezów z inuliną i wybranymi hydrokoloidami / Anna Florowska, Katarzyna Jędrzejkiewicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 73-82
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 73-82
Status:
(2)
|
Wpływ dodatku izolowanych białek sojowych na jakość wypieczonego z koncentratu chleba bezglutenowego / Katarzyna Marciniak- Łukasiak, Elżbieta Dłużewska, Kamila Kalinkiewicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 139-148
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 139-148
Status:
(2)
|
Wpływ dodatku preparatów błonnika pszennego na jakość hamburgerów wołowych / Aneta Cegiełka, Michał Bonderski. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 29-37
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 29-37
Status:
(2)
|
Wpływ fizycznych metod utrwalania aloesu na jego aktywność biostatyczną / Anita Kukułowicz, Izabela Steinka. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 113-126
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 113-126
Status:
(2)
|
Wpływ metody grillowania na poziom zanieczyszczenia produktów mięsnych wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą HPLC-FLD/DAD / Marta Ciecierska, Mieczysław Obiedziński. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 39-46
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 39-46
Status:
(2)
|
Wpływ metody odwadniania śliwek (Prunus domestica Valor) na zawartość polifenoli i zdolność przeciwutleniającą / Dorota Walkowiak- Tomczak. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 237-246
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 237-246
Status:
(2)
|
Wpływ obróbki termicznej na stabilność barwy miąższu dyni odwadnianego osmotycznie / Agata Pękosławska- Garstka, Andrzej Lenart. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 177-185
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 177-185
Status:
(2)
|
Wpływ obróbki wstępnej roztworem nadtlenku wodoru na jakość mało przetwozronego selera korzeniowego / Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 195-207
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 195-207
Status:
(2)
|
Wpływ odwadniania osmotycznego na emisję akustyczną jabłek suszonych konwekcyjnie / Agata Marzec, Hanna Kowalska. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 149-158
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 149-158
Status:
(2)
|
Wpływ parametrów mikrokapsułkowania na stabilność aromatu rozmarynowego podczas przechowywania / Emilia Janiszewska, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 83-94
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 83-94
Status:
(2)
|
Wpływ parametrów obróbki wstępnej na właściwości strukturalne oraz rozkład pierwiastków w liofilizowanym suszu selera korzeniowego / Karolina Lentas, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 127-137
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 127-137
Status:
(2)
|
Wpływ parametrów odwadniania osmotycznego i dodatku kwasu askorbinowego na właściwości sorpcyjne suszy jabłkowych / Hanna Kowalska, Agata Marzec, Andrzej Lenart. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 103-112
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 103-112
Status:
(2)
|
Wpływ procesu fermentacji kiełbas wieprzowych na skład frakcji sterolowej / Dorota Derewiaka, Mieczysław Obiedziński. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 65-72
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 65-72
Status:
(2)
|
Wpływ procesu mieszania drobnego mięsa wieprzowego na dokładność szacowania metodą komputerowej analizy obrazu zawartości tłuszczu i wybranych wyróżników jakości technologicznej / Krzysztof Dasiewicz, Mirosław Słowiński, Andrzej Pisula, Marta Chmiel. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 47-55
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 47-55
Status:
(2)
|
Wpływ procesu rafinacji na wybrane właściwości karagenów / Katarzyna Ratusz, Małgorzata Wroniak. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 209-215
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 209-215
Status:
(2)
|
Wpływ przechowywania w atmosferze modyfikowanej na zmiany zawartości azotanów (V) i (III) w szpinaku pochodzącym z uprawy jesiennej i wiosennej / Róża Biegańska- Marecik, Dorota Walkowiak- Tomczak, Elżbieta Radziejewska- Kubzdela. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 19-27
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 19-27
Status:
(2)
|
Wpływ sposobu peklowania na jakość szynek restrukturyzowanych / Lecha Adamczak, Tomasz Florowski, Joanna Kurowska, Andrzej Pisula. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 11-18
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 11-18
Status:
(2)
|
Wpływ suszenia rozpyłowego oraz dodatków stabilizujących na degradację preparatu α-amylazy / Katarzyna Samborska, Mariusz Wronka, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 227-236
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 227-236
Status:
(2)
|
Wpływ warunków i metody suszenia na wytrzymałość mechaniczną suszy z marchwi / Dorota Nowak, Blanka Kozik. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 159-167
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 159-167
Status:
(2)
|
Wpływ wysokich ciśnień na wybrane właściwości mięsa kurcząt / Dorota Pietrzak, Jan Mroczek, Kamila Łukasik. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 187-193
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 187-193
Status:
(2)
|
Zmiany zawartości składników prozdrowotnych oraz zdolności antyoksydacyjnej podczas produkcji soku tłoczonego z marchwi purpurowej / Marcin Kidoń, Janusz Czapski. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 95-102
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 95-102
Status:
(2)
|
Zmiany zdolności przeciwrodnikowej i zawartości polifenoli w suszach jabłkowych podczas pzrechowywania / Małgorzata Rząca, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł; Format:
druk ; Forma literacka:
Tekst nieliteracki Język: polski Język streszczenia: angielski
W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 217-225
W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 217-225
Status:
(2)
|