Baner ze zdjęciem biblioteki
Widok standardowy Widok MARC Widok ISBD

Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym / [kom. red. Dorota Nowak, Ewa Jakubczyk, Dorota Witrowa-Rajchert] ; Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Współtwórca(-y): Rodzaj materiału: TekstTekstJęzyk: polski Język streszczenia: angielski Serie: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; z. 552Rekordy analityczne (zawartość): Pokaż rekordy analityczneSzczegóły wydania: Warszawa : Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych, 2010.Opis: 256 s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cmTyp zawartości:
  • Tekst
Tryb odtwarzania:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Typ nośnika:
  • Wolumin
Inny tytuł:
  • Creation of the quality of food products and dishes in the technological process [Inny tytuł]
Tematy:
Egzemplarze
Typ dokumentu Obecna biblioteka Sygnatura Numer kopii Status Termin zwrotu Kod kreskowy Zamówienia
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna M-20 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej 1000112114
Serie Serie Biblioteka Główna URK Czytelnia WBiO Y-28 (Przeglądaj półkę(Otwórz poniżej)) 1 Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WBiO 1000112115
Liczba zamówień: 0

Tyt. wg okł.

Materiały VII Konferencji Naukowej z cyklu: "Jakość i bezpieczeństwo żywności" (grudzień 2009 r.).

Bibliogr. przy art.

Streszcz. ang. przy ref. ; wprowadzenie i spis treści pol. i ang.

Porównanie jakości wysokotłuszczowych produktów kruchych uzyskanych bez i z dodatkiem środka spulchniającego / Anna Żbikowska, Anna Marcinkiewicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 247-256 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 247-256
Status: (2)
Przyjazna środowisku metoda zmniejszania zanieczyszczenia mikrobiologicznego powierzchni świeżych tuszek drobiowych / Renata Dobrucka, Piotr Konieczny. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 57-63 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 57-63
Status: (2)
Strata składników rozpuszczalnych z wstępnie odwadnianych osmotycznie liofilizowanych truskawek w czasie rehydracji / Dariusz Piotrowski, Andrzej Lenart, Wiktor Berner. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 169-176 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 169-176
Status: (2)
Właściwości reologiczne niskotłuszczowych majonezów z inuliną i wybranymi hydrokoloidami / Anna Florowska, Katarzyna Jędrzejkiewicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 73-82 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 73-82
Status: (2)
Wpływ dodatku izolowanych białek sojowych na jakość wypieczonego z koncentratu chleba bezglutenowego / Katarzyna Marciniak- Łukasiak, Elżbieta Dłużewska, Kamila Kalinkiewicz. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 139-148 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 139-148
Status: (2)
Wpływ dodatku preparatów błonnika pszennego na jakość hamburgerów wołowych / Aneta Cegiełka, Michał Bonderski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 29-37 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 29-37
Status: (2)
Wpływ fizycznych metod utrwalania aloesu na jego aktywność biostatyczną / Anita Kukułowicz, Izabela Steinka. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 113-126 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 113-126
Status: (2)
Wpływ metody grillowania na poziom zanieczyszczenia produktów mięsnych wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi oznaczonymi metodą HPLC-FLD/DAD / Marta Ciecierska, Mieczysław Obiedziński. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 39-46 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 39-46
Status: (2)
Wpływ metody odwadniania śliwek (Prunus domestica Valor) na zawartość polifenoli i zdolność przeciwutleniającą / Dorota Walkowiak- Tomczak. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 237-246 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 237-246
Status: (2)
Wpływ obróbki termicznej na stabilność barwy miąższu dyni odwadnianego osmotycznie / Agata Pękosławska- Garstka, Andrzej Lenart. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 177-185 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 177-185
Status: (2)
Wpływ obróbki wstępnej roztworem nadtlenku wodoru na jakość mało przetwozronego selera korzeniowego / Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 195-207 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 195-207
Status: (2)
Wpływ odwadniania osmotycznego na emisję akustyczną jabłek suszonych konwekcyjnie / Agata Marzec, Hanna Kowalska. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 149-158 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 149-158
Status: (2)
Wpływ parametrów mikrokapsułkowania na stabilność aromatu rozmarynowego podczas przechowywania / Emilia Janiszewska, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 83-94 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 83-94
Status: (2)
Wpływ parametrów obróbki wstępnej na właściwości strukturalne oraz rozkład pierwiastków w liofilizowanym suszu selera korzeniowego / Karolina Lentas, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 127-137 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 127-137
Status: (2)
Wpływ parametrów odwadniania osmotycznego i dodatku kwasu askorbinowego na właściwości sorpcyjne suszy jabłkowych / Hanna Kowalska, Agata Marzec, Andrzej Lenart. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 103-112 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 103-112
Status: (2)
Wpływ procesu fermentacji kiełbas wieprzowych na skład frakcji sterolowej / Dorota Derewiaka, Mieczysław Obiedziński. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 65-72 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 65-72
Status: (2)
Wpływ procesu mieszania drobnego mięsa wieprzowego na dokładność szacowania metodą komputerowej analizy obrazu zawartości tłuszczu i wybranych wyróżników jakości technologicznej / Krzysztof Dasiewicz, Mirosław Słowiński, Andrzej Pisula, Marta Chmiel. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 47-55 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 47-55
Status: (2)
Wpływ procesu rafinacji na wybrane właściwości karagenów / Katarzyna Ratusz, Małgorzata Wroniak. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 209-215 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 209-215
Status: (2)
Wpływ przechowywania w atmosferze modyfikowanej na zmiany zawartości azotanów (V) i (III) w szpinaku pochodzącym z uprawy jesiennej i wiosennej / Róża Biegańska- Marecik, Dorota Walkowiak- Tomczak, Elżbieta Radziejewska- Kubzdela. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 19-27 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 19-27
Status: (2)
Wpływ sposobu peklowania na jakość szynek restrukturyzowanych / Lecha Adamczak, Tomasz Florowski, Joanna Kurowska, Andrzej Pisula. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 11-18 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 11-18
Status: (2)
Wpływ suszenia rozpyłowego oraz dodatków stabilizujących na degradację preparatu α-amylazy / Katarzyna Samborska, Mariusz Wronka, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 227-236 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 227-236
Status: (2)
Wpływ warunków i metody suszenia na wytrzymałość mechaniczną suszy z marchwi / Dorota Nowak, Blanka Kozik. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 159-167 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 159-167
Status: (2)
Wpływ wysokich ciśnień na wybrane właściwości mięsa kurcząt / Dorota Pietrzak, Jan Mroczek, Kamila Łukasik. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 187-193 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 187-193
Status: (2)
Zmiany zawartości składników prozdrowotnych oraz zdolności antyoksydacyjnej podczas produkcji soku tłoczonego z marchwi purpurowej / Marcin Kidoń, Janusz Czapski. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 95-102 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 95-102
Status: (2)
Zmiany zdolności przeciwrodnikowej i zawartości polifenoli w suszach jabłkowych podczas pzrechowywania / Małgorzata Rząca, Dorota Witrowa- Rajchert. /
Rodzaj materiału: Artykuł Artykuł; Format: druk ; Forma literacka: Tekst nieliteracki
Język: polski Język streszczenia: angielski W: Kształtowanie jakości produktów spożywczych i potraw w procesie technologicznym Strony 217-225 W: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych Z. 552 (2010), strony 217-225
Status: (2)
Nowak, Dorota
  • Obszar działalności: Przemysł rolno-spożywczy.