Baner ze zdjęciem biblioteki

Wybrane problemy inżynierii żywności / [kom. red. Dorota Witrowa-Rajchert, Emilia Janiszewska, Ewa Jakubczyk] ; Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Biologicznych i Rolniczych, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Summary language: English Series: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; z. 558Analytics: Show analyticsPublication details: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji. Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego , 2011.Description: 330 s. : il. ; 24 cmContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
Carrier type:
  • Wolumin
NUKAT: xx002160882Inne nry kontrolne: (OCoLC)802463312 Other title:
  • Selected issues of food engineering [Other title]
Subject(s):

Tyt. wg okł.

Materiały II Sympozjum Inżynierii Żywności (9-11 czerwca 2010 r., Warszawa).

Bibliogr. przy art.

Streszcz. ang. przy art. ; wprowadzenie i spis treści pol. i ang.

Analiza jakości wybranej z rynku warszawskiego oliwy z oliwek / Małgorzata Wroniak, Magdalena Wirkowska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 311-320 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 311-320
Availability: (2)
Badanie wybranych właściwości mechanicznych korzeni buraków cukrowych w zależności od ich wielkości, odmiany i zcasu składowania / Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Elżbieta Głodek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 231-238 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 231-238
Availability: (2)
Charakterystyka właściwości mechanicznych suszonego sublimacyjnie żelu agarowego / Ewa Jakubczyk, Karol Banaś, Ewa Gondek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 83-92 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 83-92
Availability: (2)
Paralityczne biotoksyny morskie (PSP) jako źródło zanieczyszczenia małż blaszkoskrzelnych dostępnych na naszym rynku / Mirosław M. Michalski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 153-158 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 153-158
Availability: (2)
Przebieg procesu zamrażania wybranych soków owocowych i określenie udziału wody wymrożonej i niewymrożonej / Anna Kamińska, Agata Karlińska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 103-109 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 103-109
Availability: (2)
Ściśliwość w ocenie sypkości wybranych sypkich produktów spożywczych / Ewa Domian, Piotr Szymański. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 51-61 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 51-61
Availability: (2)
Sposoby zagospodarowania odpadów produkcyjnych przemysłu piwowarskiego / Agnieszka Salamon, Elżbieta Baca, Krystyna Zielińska, Jolanta Cybulska, Dorota Michałowska, Krzysztof Baranowski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 239-251 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 239-251
Availability: (2)
Termokinetyczna analiza tłuszczu mlecznego z wykorzystaniem skaningowego kalorymetru różnicowego / Ewa Ostrowska-Ligęza, Magdalena Wirkowska, Agata Górska. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 171-185 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 171-185
Availability: (2)
Właściwości mechaniczne i cechy sensoryczne tekstury wybranych polskich serów / Grzegorz Probola, Lidia Zander, Elżbieta Haponiuk. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 207-213 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 207-213
Availability: (2)
Właściwości przeciwutleniające oraz zawartość związków fenolowych w ekstraktach przypraw i ziół z rodziny Lamiaceae / Mariola Kozłowska, Iwona Ścibisz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 131-140 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 131-140
Availability: (2)
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość koncentratów chleba bezglutenowego / Katarzyna Marciniak- Łukasiak, Marta Skrzypacz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 141-151 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 141-151
Availability: (2)
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość pieczywa pszennego / Danuta Dojczew, Małgorzata Sobczyk, Olga Jabłonka. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 43-50 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 43-50
Availability: (2)
Wpływ dodatku oleożywic rozmarynu i oregano na zmiany oksydacyjne olejów tłoczonych na zimno w teście termostatowym / Małgorzata Wroniak, Katarzyna Ratusz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 301-309 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 301-309
Availability: (2)
Wpływ homogenizacji ciśnieniowej na charakterystyki płynięcia roztworów karboksymetylocelulozy / Elżbieta Haponiuk, Lidia Zander, Zygmunt Zander, Grzegorz Probola. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 73-81 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 73-81
Availability: (2)
Wpływ ilości ziarniaków pszenicy na efekt akustyczny podczas procesu kompresji / Ewa Gondek, Ewa Jakubczyk, Grażyna Cack-Pietrzak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 63-71 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 63-71
Availability: (2)
Wpływ obróbki miazgi na uzysk soku tłoczonego z marchwi purpurowej / Marcin Kidoń, Janusz Czapski. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 111-118 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 111-118
Availability: (2)
Wpływ odwadniania śliwek na zmiany ich składu chemicznego / Dorota Walkowiak-Tomczak. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 275-285 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 275-285
Availability: (2)
Wpływ parametrów ekstruzji na cechy jakościowe błyskawicznych makaronów pełnoziarnistych / Agnieszka Wójtowicz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 287-300 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 287-300
Availability: (2)
Wpływ sacharydów na właściwości reologiczne kleiku sieciowanej stabilizowanej skrobi kukurydzianej woskowej z dodatkiem gumy guar / Iwona Sitkiewicz, Michał Wojdyła. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 253-262 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 253-262
Availability: (2)
Wpływ temperatury i ciśnienia w komorze suszarki próżniowej na proces suszenia oraz na skurcz truskawek / Dariusz Piotrowski, Monika Janowicz, Iwona Sitkiewicz, Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 197-206 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 197-206
Availability: (2)
Wpływ udziału fazy olejowej na lepkość emulsji o/w stabilizowanych białkami mleka / Aleksandra Sułek, Ewa Domian. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 263-274 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 263-274
Availability: (2)
Wpływ warunków pakowania na jakość mało przetworzonej surówki typu colesław / Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 215-229 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 215-229
Availability: (2)
Wpływ wstępnęgo blanszowania lub zamrażania na odwodnienie osmotyczne dyni / Monika Janowicz, Ewelina Fronckiewicz. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 93-102 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 93-102
Availability: (2)
Wpływ wzrastających dawek azotu na jakość technologiczną ziarna pszenicy jarej / Grażyna Cack-Pietrzak, Ewa Gondek, Aleksandra Sułek, Alicja Sułek. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 21-32 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 21-32
Availability: (2)
Wybrane właściwości fizyczne mikrokapsułkowanego soku z aronii / Dariusz Cupiał, Dorota Witrowa-Rajchert, Maria Hankus. by
Material type: Article Article; Format: print ; Literary form: Not fiction
Language: Polish Summary language: English In: Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 33-42 In: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 33-42
Availability: (2)
Janiszewska-Turak, Emilia.
  • Field of activity: Technologia żywności
  • Field of activity: Biotechnologia
  • Associated group: Instytut Nauk o Żywności (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)
  • Occupation: Technolodzy żywności