Wybrane problemy inżynierii żywności / [kom. red. Dorota Witrowa-Rajchert, Emilia Janiszewska, Ewa Jakubczyk] ; Polska Akademia Nauk. Wydział Nauk Biologicznych i Rolniczych, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Material type:
TextLanguage: Polish Summary language: English Series: Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych ; z. 558Analytics: Show analyticsPublication details: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji. Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego , 2011.Description: 330 s. : il. ; 24 cmContent type: - Tekst
- Bez urządzenia pośredniczącego
- Wolumin
- Selected issues of food engineering [Other title]
| Item type | Current library | Call number | Copy number | Status | Barcode | |
|---|---|---|---|---|---|---|
Serie
|
Biblioteka Główna URK Czytelnia Główna | M-20 (Browse shelf(Opens below)) | 1 | Dostępny tylko na miejscu w Czytelni Głównej | 1000112720 | |
Serie
|
Biblioteka Główna URK Czytelnia WTŻ | Y-40 (Browse shelf(Opens below)) | 2 | Dostępny tylko na miejscu w Czytelni WTŻ | 1000112721 |
Browsing Biblioteka Główna URK shelves, Shelving location: Czytelnia WTŻ Close shelf browser (Hides shelf browser)
Tyt. wg okł.
Materiały II Sympozjum Inżynierii Żywności (9-11 czerwca 2010 r., Warszawa).
Bibliogr. przy art.
Streszcz. ang. przy art. ; wprowadzenie i spis treści pol. i ang.
|
Analiza jakości wybranej z rynku warszawskiego oliwy z oliwek / Małgorzata Wroniak, Magdalena Wirkowska. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 311-320
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 311-320 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Badanie wybranych właściwości mechanicznych korzeni buraków cukrowych w zależności od ich wielkości, odmiany i zcasu składowania / Mariusz Rudy, Renata Stanisławczyk, Elżbieta Głodek. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 231-238
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 231-238 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Charakterystyka właściwości mechanicznych suszonego sublimacyjnie żelu agarowego / Ewa Jakubczyk, Karol Banaś, Ewa Gondek. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 83-92
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 83-92 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Paralityczne biotoksyny morskie (PSP) jako źródło zanieczyszczenia małż blaszkoskrzelnych dostępnych na naszym rynku / Mirosław M. Michalski. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 153-158
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 153-158 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Przebieg procesu zamrażania wybranych soków owocowych i określenie udziału wody wymrożonej i niewymrożonej / Anna Kamińska, Agata Karlińska. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 103-109
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 103-109 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Ściśliwość w ocenie sypkości wybranych sypkich produktów spożywczych / Ewa Domian, Piotr Szymański. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 51-61
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 51-61 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Sposoby zagospodarowania odpadów produkcyjnych przemysłu piwowarskiego / Agnieszka Salamon, Elżbieta Baca, Krystyna Zielińska, Jolanta Cybulska, Dorota Michałowska, Krzysztof Baranowski. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 239-251
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 239-251 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Termokinetyczna analiza tłuszczu mlecznego z wykorzystaniem skaningowego kalorymetru różnicowego / Ewa Ostrowska-Ligęza, Magdalena Wirkowska, Agata Górska. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 171-185
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 171-185 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Właściwości mechaniczne i cechy sensoryczne tekstury wybranych polskich serów / Grzegorz Probola, Lidia Zander, Elżbieta Haponiuk. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 207-213
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 207-213 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Właściwości przeciwutleniające oraz zawartość związków fenolowych w ekstraktach przypraw i ziół z rodziny Lamiaceae / Mariola Kozłowska, Iwona Ścibisz. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 131-140
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 131-140 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość koncentratów chleba bezglutenowego / Katarzyna Marciniak- Łukasiak, Marta Skrzypacz. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 141-151
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 141-151 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość pieczywa pszennego / Danuta Dojczew, Małgorzata Sobczyk, Olga Jabłonka. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 43-50
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 43-50 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ dodatku oleożywic rozmarynu i oregano na zmiany oksydacyjne olejów tłoczonych na zimno w teście termostatowym / Małgorzata Wroniak, Katarzyna Ratusz. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 301-309
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 301-309 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ homogenizacji ciśnieniowej na charakterystyki płynięcia roztworów karboksymetylocelulozy / Elżbieta Haponiuk, Lidia Zander, Zygmunt Zander, Grzegorz Probola. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 73-81
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 73-81 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ ilości ziarniaków pszenicy na efekt akustyczny podczas procesu kompresji / Ewa Gondek, Ewa Jakubczyk, Grażyna Cack-Pietrzak. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 63-71
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 63-71 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ obróbki miazgi na uzysk soku tłoczonego z marchwi purpurowej / Marcin Kidoń, Janusz Czapski. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 111-118
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 111-118 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ odwadniania śliwek na zmiany ich składu chemicznego / Dorota Walkowiak-Tomczak. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 275-285
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 275-285 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ parametrów ekstruzji na cechy jakościowe błyskawicznych makaronów pełnoziarnistych / Agnieszka Wójtowicz. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 287-300
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 287-300 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ sacharydów na właściwości reologiczne kleiku sieciowanej stabilizowanej skrobi kukurydzianej woskowej z dodatkiem gumy guar / Iwona Sitkiewicz, Michał Wojdyła. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 253-262
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 253-262 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ temperatury i ciśnienia w komorze suszarki próżniowej na proces suszenia oraz na skurcz truskawek / Dariusz Piotrowski, Monika Janowicz, Iwona Sitkiewicz, Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 197-206
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 197-206 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ udziału fazy olejowej na lepkość emulsji o/w stabilizowanych białkami mleka / Aleksandra Sułek, Ewa Domian. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 263-274
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 263-274 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ warunków pakowania na jakość mało przetworzonej surówki typu colesław / Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 215-229
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 215-229 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ wstępnęgo blanszowania lub zamrażania na odwodnienie osmotyczne dyni / Monika Janowicz, Ewelina Fronckiewicz. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 93-102
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 93-102 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wpływ wzrastających dawek azotu na jakość technologiczną ziarna pszenicy jarej / Grażyna Cack-Pietrzak, Ewa Gondek, Aleksandra Sułek, Alicja Sułek. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 21-32
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 21-32 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|
|
Wybrane właściwości fizyczne mikrokapsułkowanego soku z aronii / Dariusz Cupiał, Dorota Witrowa-Rajchert, Maria Hankus. by
Material type: Language: Polish Summary language: English
In:
Wybrane problemy inżynierii żywności. Warszawa : Polska Akademia Nauk, Wydział Nauk Rolniczych i Biologicznych, 2011. Strony 33-42
In:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych. Warszawa : PWRiL, 1956-. Z. 558 (2011), strony 33-42 Article; Format:
print
; Literary form:
Not fiction
Availability:
(2)
|

Article